De meest gestelde vragen

Ontdek antwoorden op belangrijke vragen over uitvaartzorg op onze FAQ-pagina. We staan klaar om helderheid te verschaffen in deze emotionele tijd.

 • Waarom zou ik kiezen voor De Laatste Eer Assen?

  Kiezen voor De Laatste Eer Assen is kiezen voor saamhorigheid en zekerheid. Met een groot ledenaantal is de continuïteit en kwaliteit voor de toekomst gewaarborgd. Bovendien bieden wij kleinschalige en persoonlijke service. En of je nu 45 of 105 jaar wordt, je hebt altijd recht op dezelfde basis uitkering. De Laatste Eer is een echte vereniging, van leden voor leden.

 • Hoe bereken ik mijn verzekeringspremie?

  Vul de premiecalculator op onze website in. Hier vul je eenvoudig je geboortedatum in en voor hoeveel je eventueel aanvullend verzekerd wilt zijn. Het systeem doet de rest. De premiecalculator vind je hier.

 • Voor welk bedrag ben ik verzekerd?

  Als je lid bent van de vereniging ben je altijd basis verzekerd. De verzekerde som bedraagt € 2.250. Daarnaast is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dat kan per een verzekerde som van € 1.000 tot een maximum van € 10.000. Hoeveel je moet betalen hangt af van je leeftijd op het moment dat je de verzekering bij ons afsluit.

 • Wanneer wordt de premie afgeschreven?

  De premie voor de basisverzekering en de eventuele aanvullende verzekering wordt ieder jaar omstreeks 26 januari afgeschreven, tenzij je hebt gekozen voor betaling in halfjaarlijkse, kwartaal of maandelijkse termijnen.

 • Ik ga verhuizen/scheiden. Hoe geef ik dit door?

  Een verhuizing en/of scheiding kun je het beste aan ons doorgeven door een e-mail te sturen of door je wijziging door te geven op de website. Bij een verhuizing horen we uiteraard graag of er meerdere verenigingsleden meeverhuizen. Zie hier

 • Wij hebben een kind gekregen. Kan hij/zij ook verzekerd worden?

  Ja, dat kan. Als één van de ouders betalend lid is, zijn kinderen geboren vanaf 1-1-2019 tot hun 23e jaar gratis meeverzekerd (basisverzekering). Als de ouders aanvullend verzekerd zijn, dan geldt dit niet automatisch voor de kinderen. Geef je veranderde gezinssituatie door via de mail of op de website via deze link

 • Kunnen kinderen ook aanvullend verzekerd worden?

  Ja, dat kan en bovendien tegen een laag tarief. Hoe jonger je bent hoe lager de premie is. Tot 18 jaar geldt ongeacht de leeftijd een tarief van € 10 per € 1.000 om bij te verzekeren. En bij ouder worden blijft de premie gelijk. Die gaat alleen omhoog door een eventuele inflatiecorrectie.

 • Mijn kind wordt 18. Wat verandert er nu?

  Wij hebben het zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Als een kind al lid is en gratis meeverzekerd dan wordt de polis automatisch omgezet naar een betaalde polis. Alleen indien er wijzigingen zijn in bijvoorbeeld het adres (bij studeren) of de bankrekening (kind gaat zelf betalen) dan dient dat doorgegeven te worden.

 • Ik ga verhuizen naar een ander deel van het land. Kan ik lid blijven?

  Ja, lid blijven kan altijd. Onze uitvaartverzekeringen kennen een landelijke dekking. Dus als je verhuist, dan verhuist onze service mee. De premie wordt uitgekeerd aan de lokale uitvaartverzorger.

 • Ik ben verzekerd bij De Laatste Eer Assen, krijg ik korting bij een uitvaart?

  Als je lid bent van de vereniging De Laatste Eer Assen, dan krijg je korting als de uitvaart door ons wordt verzorgd. De korting geldt bijvoorbeeld voor het aannametarief, de opbaarmogelijkheden en het gebruik van de aula.

 • Ik wil mijn wensen voor een uitvaart graag kenbaar maken, hebben jullie daar een oplossing voor?

  Daarvoor kun je een uitvaartcodicil invullen. In dit document kun je al je wensen voor de uitvaart kenbaar maken. Het uitvaartcodicil is gratis bij ons af te halen op kantoor of te downloaden van de website. Overigens is dit document niet juridisch bindend. Als je wilt dat je wensen bindend zijn dan kun je dit het beste bij een notaris vastleggen.

 • Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?

  Voor meer informatie kun je eenvoudig contact met ons opnemen. Bezoek onze website www.dlea.nl, stuur een mail naar info@dlea.nl of bel 0592-340631. Langskomen kan natuurlijk ook. Ons kantoor is te vinden aan de Pottenbakkerstraat 48 in Assen.