Kies de Perfecte Uitvaartlocatie: Tips en Overwegingen

Bij het regelen van een afscheid is ook de locatie van de uitvaart erg belangrijk. Het is van belang dat het een plek is waar u zich goed voelt, waar u verhalen kunt delen en waar u herinneringen op kunt halen. De plek voor de uitvaartplechtigheid kan een uitvaartcentrum zijn, maar dit hoeft niet. De bijeenkomst kan ook plaatsvinden op een strand, op een kasteel, in uw tuin, in een café of zelfs een museum.

Waarop te Letten bij Uitvaartlocaties

Bij het zoeken naar een geschikte locatie, let op praktische zaken zoals oppervlakte, parkeergelegenheid, cateringmogelijkheden en audioapparatuur. Maar ook de sfeer, lichtinval, kleuren en ruimte zijn van belang. Bedenk dat met foto’s en persoonlijke items bijna elke locatie een persoonlijke en mooie plek kan worden.

Unieke Afscheidslocaties

Naast thuis of een traditioneel uitvaartcentrum kunt u kiezen voor een unieke locatie. Denk aan een schip, theaterzaal, kasteel of prachtige tuin. Laat u niet beperken door conventies; wij helpen graag om uw wensen te realiseren.

Sprekers tijdens de Afscheidsplechtigheid

De keuze van sprekers tijdens de plechtigheid ligt volledig bij u. Als religie een rol speelt, kan een dominee, pastor of andere voorganger spreken met gebruik van liturgie.

Familieleden en vrienden kunnen ook spreken, van het vertellen van het levensverhaal tot het voordragen van een gedicht. Als nabestaanden niet kunnen of willen spreken, kunt u een funerair spreker overwegen. Wilt u bijvoorbeeld een spreker in dialect? Onze uitvaartbegeleiders regelen dit graag voor u.

Meer Weten? Neem Gerust Contact met Ons Op.