Wat kost een uitvaart eigenlijk?

“Wat kost een uitvaart?” Deze vraag krijgen we regelmatig. Helaas is het nagenoeg onmogelijk om daar een pasklaar antwoord op te geven. De kosten hangen namelijk af van hoe u uw uitvaart voor u ziet en de individuele keuzes die u maakt.

Wilt u het graag specifieker weten? Dan kunt u op een uitvaartcodicil uw wensen vastleggen en samen met ons kijken of uw wensen passend zijn bij uw financiële situatie.

Gemiddelde uitvaartkosten

Maar waar moet u rekening mee houden? Een aantal zaken staan in Nederland aardig vast Zo is een crematie goedkoper dan een begrafenis en kost een gemiddelde uitvaart in onze regio toch al snel zo’n € 5.500,-

Bij zowel een crematie als een begrafenis komen een aantal vaste uitgaven om de hoek kijken, zoals de laatste verzorging van de overledene, de kist en de diensten van de uitvaartverzorger. Naast deze vaste uitgaven, komen er veel kosten bij die afhangen van uw persoonlijke wensen. Denkt u dan aan het opbaren, rouwvervoer, bloemstukken, de locatie voor de afscheidsplechtigheid, evetuele grafkosten en rouwkaarten- en advertenties.

Detailinformatie over ons aannametarief is beschreven in dit document:
Aannametarief DLE Assen

Onze algemene voorwaarden vindt u in onderstaand document:
Algemene Voorwaarden DLE Assen

Regel het goed

Hoewel uw uitvaart wellicht nog ver weg lijkt, is het goed om al vroeg na te denken over uw wensen. Op die manier kunt u inzicht krijgen in de mogelijkheden en in het financiële plaatje.

Om goed beslagen ten ijs te komen, kunt u een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze medewerkers aanvragen. Samen verkennen we dan de mogelijkheden en krijgt u een goed beeld van de kosten. Komt u erachter dat u niet voldoende geld beschikbaar heeft voor het betalen van uw uitvaart, dan kunnen wij u ook adviseren omtrent het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering bij De Laatste Eer Assen

Een uitvaartverzekering bij De Laatste Eer Assen betekent dat u lid wordt van een vereniging die naar elkaar omkijkt. Samen betalen we de lasten, samen zorgen we voor elkaar. Als lid betaalt u contributie in plaats van premie en kunt u een beroep doen op professionele uitvaartbegeleiders met hart voor hun vak. Er zijn verschillende verzekeringen, zoals een basis- en aanvullende verzekering. Lees hier meer over de uitvaartvereniging en de verschillende verzekeringen.

Meer over verzekeringen

Gemeentelijke kosten grafrechten

In Assen worden kosten voor grafrechten in rekening gebracht. Deze kosten zijn een vergoeding voor het recht om een graf te gebruiken op een gemeentelijke begraafplaats. Deze grafrechten worden direct aan de gemeente Assen betaald. De hoogte van deze kosten kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de duur van het grafrecht en het type graf.

In 2024 zijn de kosten voor grafrechten in Assen vastgesteld op specifieke bedragen, afhankelijk van de duur van het grafrecht. Voor een periode van 20 jaar bedragen de kosten voor grafrechten €4.602,43. Voor een langere periode van 50 jaar zijn de kosten €9.844,16.

Meer informatie over de kosten van grafrecht? Klik hier