Diverse Mogelijkheden voor Rouwdrukwerk

Traditioneel was rouwdrukwerk sober en standaard, vaak bestaande uit een brief met een eenvoudige grijze of zwarte rand. Recentelijk is er echter een verschuiving naar meer persoonlijkheid, waarbij foto’s en diverse kleuren worden ingezet om een uniek karakter aan het rouwdrukwerk te geven.

Rouwdrukwerk omvat verschillende items, zoals een overlijdensadvertentie, rouwkaart en een bedankkaart na de uitvaart. Met een advertentie en rouwkaart informeert u over het overlijden, de locatie en tijd van de plechtigheid, de mogelijkheid tot condoleren, en of er gelegenheid is om afscheid te nemen voor de uitvaartbijeenkomst.

Een Persoonlijke Rouwkaart

Vroeger waren er beperkte mogelijkheden voor rouwkaarten, maar tegenwoordig kunt u het rouwdrukwerk geheel personaliseren. Voeg kleur toe, laat een mooie foto van de overledene afdrukken, en voeg een persoonlijke boodschap, herinnering of gedicht toe. Ook symbolen die verwijzen naar de hobby van de overledene behoren tot de vele mogelijkheden.

Het kiezen van de juiste tekst voor de kaart kan een uitdaging zijn. De uitvaartverzorger staat klaar om u te assisteren bij het vinden van een passend ontwerp en tekst, en er zijn talloze voorbeelden beschikbaar online.

Verzorgde Bezorging van Rouwpost

Rouwpost vereist zorgvuldige behandeling en wordt daarom verzonden in speciale enveloppen met bijpassende postzegels, waarbij wij het volledige proces voor u regelen. Bezorging bij het postkantoor of zelfs thuisbezorging behoren tot de mogelijkheden, met PostNL’s speciale weekendbezorgingsservice voor rouwpost op zondag, gevolgd door bezorging op maandag.

Overlijdensadvertentie en Bedankkaarten

Vaak kiezen nabestaanden zowel voor een overlijdensadvertentie als een rouwkaart. Een overlijdensadvertentie informeert vaak oude bekenden en collega’s over het overlijden. Indien gewenst kan de uitvaartleider assisteren bij het plaatsen van een overlijdensadvertentie.

Na de uitvaart kunt u bedankkaarten versturen, doorgaans voorzien van een foto en een persoonlijke tekst, ongeveer vier tot zes weken na de plechtigheid. Voor vragen over rouwdrukwerk staan wij tot uw beschikking.