Muziek bij de uitvaart

Misschien herken je het wel: je hoort een liedje op de radio en de klanken sijpelen rechtstreeks je hart binnen. De melodie, de stem, de tekst; alles klopt. Muziek zegt soms meer dan duizend woorden en is al eeuwenlang een manier om mensen met elkaar te verbinden. Het roept emoties op, maar kan je ook troosten of kracht geven. Het is daarom niet gek dat muziek vaak een grote rol inneemt tijdens een uitvaartplechtigheid.

Er bestaan oneindig veel liedjes en muziekstukken. Iedere dag komen er weer nieuwe nummers bij. Het is belangrijk om tijdens het regelen van een uitvaart muziek te kiezen die bij u of bij uw overleden dierbare past. Misschien hield uw dierbare erg van een specifieke artiest of specifiek genre, misschien is er wel een muziekstuk met een mooie tekst die bij uw gevoel past of misschien wilt u graag iets met elkaar zingen. Er is geen goed of fout, ieder genre kan gespeeld worden. Van klassieke en kerkelijke liederen tot rock, pop of jazz; alles kan en mag.

Bijzondere vormen van muziek

Er zijn veel mogelijkheden om muziek te integreren tijdens een uitvaart. Zo kunt u muziek laten afspelen vanaf een laptop, maar u kunt ook kiezen voor livemuziek. U kunt hiervoor professionele (uitvaart-)muzikanten inhuren. Maar misschien is er ook wel een familielid of vriend die mooi kan zingen of een instrument bespeeld. U kunt ook vragen of hij of zij iets wil spelen tijdens de uitvaart. Een andere mogelijkheid is om een aantal liederen op te nemen in een liturgie om met alle aanwezigen samen te zingen. Soms kan dat ook extra troost geven.

Uitvaartmuziek & opnames: wat is mogelijk?

Naast muziek kunt u er ook voor kiezen om middels een beamer foto’s en/of filmpjes te laten zien. Als dat iets is wat u graag wilt, dan kunt u dit bespreken met uw uitvaartleider.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze uitvaartleiders denken graag met u mee.