De keuze voor rouwvervoer

In Nederland mag een overledene op verschillende manieren worden vervoerd. Dit kan een traditionele auto zijn, maar er bestaan ook allerlei andere mogelijkheden, zoals per boot of per fiets. U bent vrij om te bepalen welk vervoersmiddel het beste bij u en de overledene past.

Rouwauto

In de meeste gevallen wordt de overledene vervoerd in een rouwauto. Rouwauto’s zijn er in verschillende modellen en kleuren. Zo zie je vaak een zwarte rouwauto, maar er bestaan ook grijze en witte. Als De Laatste Eer beschikken wij over een eigen donkerblauwe rouwauto. Net even anders.

Andere mogelijkheden voor rouwvervoer

Naast een rouwauto kunt u zoals eerder gezegd ook kiezen voor een andere manier van vervoeren. De mogelijkheden zijn erg divers. Zo kunt u kiezen voor een ander soort auto, maar ook voor bijvoorbeeld een schip, fiets, motor, paardenkoets, bus of zelfs een caravan of trekker. Als u over een andere manier van vervoeren nadenkt, bespreek dan uw wensen gerust met de uitvaartbegeleider.

Rouwvervoer van en naar het buitenland

Als iemand in het buitenland is overleden, beslissen de nabestaanden wat zijn of haar laatste rustplaats wordt. Wilt u de overledene in Nederland begraven of cremeren? Kijkt u dan of hij of zij een reisverzekering heeft die het vervoer vergoedt. Medewerkers van de ambassade, het consulaat of of het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen u helpen om alles te regelen. Het telefoonnummer van het ministerie van Buitenlandse Zaken is +31 (0)70 – 348 47 70.

Is uw dierbare in Nederland overleden en wilt u dat hij of zij in het buitenland wordt begraven of gecremeerd? Ook dat is mogelijk. Onze uitvaartbegeleiders kunnen u hierbij helpen. Neem gerust contact met ons op.

Ruime keus

Er is dus een ruime keuze voor wat betreft (bijzonder) rouwvervoer. Bedenk goed wat uw wensen zijn, bespreek de mogelijkheden en kies iets wat bij u of uw overleden dierbare past. U kunt dit ook aangeven in het uitvaartcodicil, zodat uw wensen duidelijk zijn voor uzelf en uw naasten.