Uitvaartmogelijkheden

Uitvaarten: er is veel mogelijk

Tijdens een uitvaart wordt er in de meeste gevallen teruggeblikt op iemands leven. Er worden grappige en mooie anekdotes verteld, er wordt naar iemands lievelingsmuziek geluisterd en er wordt onderling troost geboden. Een uitvaart kun je niet over doen; het is dan ook belangrijk om het goed te doen.

Zorgen voor een mooi afscheid kan op heel veel verschillende manieren, er is namelijk meer mogelijk dan u wellicht in eerste instantie denkt. Waar de één het liefste kiest voor een klein afscheid in besloten kring, kiest de ander liever voor een grootse uittocht met veel mensen, livemuziek en luxe hapjes. wat uw wensen ook zijn, weet dat er veel mogelijk is.

Veel mogelijkheden

Het is goed om te verkennen welk soort uitvaart u wenst. Wellicht weet u al of u begraven of gecremeerd wilt worden en heeft u al ideeën bij de muziekkeuze, de bloemen en de kist. Maar heeft u ook al eens nagedacht over de manier van opbaren, het rouwvervoer en de locatie van de plechtigheid?

Het is goed om u te realiseren dat hierin veel mogelijk is. Zo kunt u bijvoorbeeld ook per koets of boot naar uw laatste rustplaats worden gebracht. Of wellicht vindt u het een mooi idee dat uw kinderen of kleinkinderen uw kist beschilderen? Misschien wilt u graag een geliefd voorwerp mee in de kist? Er kan heel veel. Onze uitvaartbegeleiders staan altijd voor u klaar om u te helpen en om mee te denken.

Neem de tijd om na te denken.

Als u zich oriënteert op uw eigen uitvaart, denkt u dan eens na over de volgende vragen:

Persoonlijk gesprek

Bovenstaande vragen zijn wellicht lastig te beantwoorden. Het kan heel goed voorkomen dat u niet op alle vragen een antwoord heeft. Dat geeft niets. Onze uitvaartbegeleiders gaan graag gratis en vrijblijvend met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Wellicht heeft u wel iets in uw hoofd, maar weet u niet zeker of dat haalbaar is? Ook dan kunt u altijd gratis contact met ons opnemen. Tijdens zo’n persoonlijk gesprek kunnen we u meteen inzicht geven in de kosten en voor u nagaan indien gewenst of u voldoende verzekerd bent.