Het grafmonument: een tastbaar symbool

Na de begrafenis heeft u de ruimte om zorgvuldig een grafmonument uit te kiezen, dat uiteindelijk op het graf van uw dierbare geplaatst zal worden. De keuzes zijn divers en omvatten verschillende materialen, vormen, en de mogelijkheid om een persoonlijke tekst toe te voegen.

Tijdsduur voor Plaatsing Na een begrafenis kan een grafsteen of monument niet onmiddellijk op het graf worden geplaatst. Het graf moet eerst een periode inklinken om verzakking te voorkomen. Dit proces duurt vaak tussen een halfjaar en een jaar. Gedurende deze tijd kunt u ervoor kiezen om een tijdelijk grafmonument te plaatsen, zoals een bordje met de naam van de overledene of een klein steentje.

Vorm en Materiaal van het Grafmonument Grafmonumenten worden vaak vervaardigd uit natuursteen, hout, glas, roestvrij staal (rvs), of een combinatie hiervan. Natuursteen is robuust en beschikbaar in diverse kleuren, elk met unieke tekeningen en kleurnuances. De meeste materialen kunnen door steenhouwerijen of kunstenaars in elke gewenste vorm worden gemaakt.

Tekst op het Grafmonument De tekst op het monument is volledig naar uw wens aan te passen, inclusief de keuze uit verschillende lettertypes. Overweeg zorgvuldig wat u wilt uitdrukken en welk lettertype hier het beste bij past. De tekst kan worden gegraveerd in het materiaal of worden aangebracht als opgeplakte tekst.

Plaatsing van het Grafmonument Voor het plaatsen van een grafmonument is meestal een vergunning vereist, en vaak moet er een fundering worden aangelegd. Deze stappen worden vaak verzorgd door de steenhouwerij.

Gezien de talloze mogelijkheden is het belangrijk om de tijd te nemen voor deze beslissingen en geen overhaaste keuzes te maken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en begeleiding bij dit proces.